PASTA Z TUŃCZYKA
SKŁADNIKI
puszka tuńczyka w sosie własnym- 130 kcal
2 jajka rozmiar M- 190kcal
3 ogórki konserwowe- 10 kcal
2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego- 80 kcal
1 łyżka musztardy delikatesowej- 25 kcal
koperek
pietruszka
razem: 435 kcal (1/2 całości 220 kcal)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy. Wsypujemy do miski. Do tego wrzucamy drobno pokrojone jajka, ogórki konserwowe, koperek i pietruszkę. Dodajemy do tego dwie łyżki serka homogenizowanego (konsystencją spokojnie zastąpi majonez) i musztardę. Całość mieszamy.
Jest to dobry sposób na śniadanie ewentualnie kolacje. Dziś pastę z tuńczyka wykorzystałam do obiadu. Bułkę wieloziarnistą posmarowałam 1/2 całej pasty. Wyniosło to w sumie 420 kcal(pasta 220kcal+ bułka 200kcal)
Na śniadanie i kolacje polecam także kanapki z bułki wieloziarnistej (200 kcal) i 1/4 pasty (110 kcal) gdyż wtedy łatwiej będzie się zamknąć w limicie kalorycznym. Wtedy nasz posiłek będzie wynosił 310 kcal.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz